Nederlanders klaar voor betalen met smartphone

Betalen met de smartphone kon al op steeds meer plekken in Nederland. Maar uit enquête onderzoek, blijkt dat 87% van de consumenten er meer dan klaar voor is. Met name supermarkten, openbaar vervoer en parkeerlocaties zijn locaties waar de consument deze betaalmethode graag zou willen terugzien.

Ook de horeca en detailhandel scoren opvallend hoog in dit recent onderzoek van Typhone.nl. De Verenigde Staten ligt nog altijd ver voor als het gaat om deze betaalmethode. Maar de techniek van betalen met de smartphone lijkt over te waaien naar Nederland.

80% van de respondenten die een nieuwe smartphone koopt, gaf aan te kijken of deze geschikt is voor mobiel betalen. Verder verwacht ruim de helft dat betalen met de mobiele telefoon net zo gangbaar zal worden, als betalen met een creditcard of pinpas. Wat verder opviel in het onderzoek, is dat de 41-65 jarige Nederlandse consument ook graag zou willen betalen met de smartphone. Dat geeft nog maar eens aan dat deze betaaltechniek niet alleen voor de jongere generatie een wens is.

Meer van het onderzoek is hier terug te lezen

Terug